Grupper vill se vaping, e-cigg förbud

En koalition av icke-statliga organisationer har uppmanat Putrajaya i dag att genomdriva ett täcke förbud mot e-cigaretter och vaping enheter, hävdar att industrin kommer att röra sig ur kontroll annars, liknande vad som har hänt med vanliga cigaretter.

Gruppen hävdade att ett täcke förbud kommer att bromsa olaglig försäljning av e-cigaretter jämfört med förordning, säger den senare kommer i stället driva vissa distributörer att sälja enheterna online eller på sociala medier, vilket gör övervakningen hårt.

“Denna svarta marknad kommer att manipulera regler för att undvika beskattning, för att undvika att reglera formerna av anordningar, reglera innehållet i vape vätskor och restriktioner för smak tillsatser och nikotinhalt, som säkerligen kommer att äventyra användarna mer.

“Därför, innan historien upprepar sig som hur konventionella cigaretter som inte längre kan kontrolleras och dess användning kan inte längre minskas, vi återigen uppmana regeringen i dag att besluta om att helt förbjuda e-cigaretter och ångor,” sade 47 grupper i en Uttalande.