Elektronisk cigarett och biverkningar

Var dock försiktig för att göra skillnaden mellan de biverkningar som orsakas av rökavvänjning och vape från Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec. Ett tillbakadragande från den klassiska cigaretten kan så småningom leda till erkända symtom: ångest, irritabilitet, trötthet, sömnstörning (mardrömmar och konstiga drömmar), ökad aptit och viktökning, depression, koncentrationssvårigheter, hosta… och även sällsynt och mindre erkänd som en ökning eller övergående immunbrist. Kort sagt kan sluta röka vara en riktig huvudvärk.

Att använda en elektronisk cigarett under denna svåra period bidrar till att begränsa dessa biverkningar, se helt tar bort några. Det är därför det är så populärt hos tidigare rökare.

Men den elektroniska cigaretten kan också orsaka några biverkningar. Här listar vi dem och berättar hur du löser dessa små problem.
Överkonsumtion av e-vätska

Det är det du äntligen lyckats släppa din förpackning med cigarett, din tändare, och din askkopp är tom ! Du njuter av detta (stort !) seger med en läcker eliquid. Lite för mycket ailleurs din flaska varar bara ungefär en dag, ditt motstånd gör inte veckan, du är ständigt på jakt efter en kabel och en USB-port för att undvika batterifel. Så småningom, du vape mer än du röker.

Vad var det som hände?

Under de första dagarna av avvänjning bör en stor konsumtion av eliquid inte vara oroande. Å andra sidan, när problemet kvarstår bortom, är det nödvändigt att ingripa. Det uppskattas att en stor förbrukning av e-vätska är :

mer än 5ml med motstånd större än 1ohm mer än 8 eller 10ml med motstånd mindre än 1ohm

Lösningen är inte deprivation, det är inte målet och du riskerar att falla tillbaka på den första cigaretten som passerar. För att minska konsumtionen är det helt enkelt nödvändigt att öka nikotinnivån. Ett högre nikotinintag ger dig större mättnad och låter dig släppa och komma bort från din elektroniska cigarett eller ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig. Tänk att hon också behöver vila för att fungera bra.
Irritation: när den elektroniska cigaretten gör ont i halsen

Oftast är den ont i halsen som induceras av vape relaterad till nikotinhalten i vätskan. Nikotin kan orsaka mild irritation. En hög nivå av nikotin bör vara på lämplig utrustning (MTL). Utöver 6mg nikotin tenderar eliquid att tippa halsen om den används med subohm-material (vilket gör mycket ånga). Två lösningar :

Öka motståndsvärdet för att uppnå hårdare utkast och luftflöde. Använd nikotinsalteliquider som minskar hit och halsirritation samtidigt som du ger snabbare absorption av nikotin (se vår nikotinsaltguide). Helst används de med litet pod-storlek material som passar i fickan. Diskret, ekonomisk och praktisk, dessa små elektroniska cigaretter kan vara intressanta tillägg för vapers som vill behålla sin subohm-modell för att släppa av ånga på låga nikotinnivåer. De kan också bli huvudmodellen för nya användare eller de som inte vill belasta sig med en stor komplicerad modell dagligen.

När den elektroniska cigaretten får dig att hosta

Vapers hosta bör inte förväxlas med rökarens hosta. Om du hostar direkt efter en sugning på din e-cigarett är det varens hosta. Om du hostar på morgonen eller i slutet av dagen utan någon uppenbar anledning är det rökarens hosta.

“Vaperens hosta” är verkligen en av de första orsakerna till övergivande av den elektroniska cigaretten. Denna hosta, som också kan åtföljas av mild irritation, kan ha två ursprung :

Början av vape: när vi börjar vaping eller när vi byter material för en kraftfullare modell händer det att halsen tar lite tid att anpassa sig till ångans passage. Det är ångan i se vilka e-cigg du kan köpa på Vape.se samband med en sammandragning av struphuvudet lite för brutalt som kommer att orsaka hosta. Detta övergående tillstånd varar bara 2 dagar maximalt den tid din kropp blir van vid.

För mycket ånga: om hostan kvarstår, kommer det att vara nödvändigt att titta på materialets kraft och nikotinnivån i samband med den. Att välja en “ångmotor” med hög nikotinnivå är inte en bra lösning. Och även en för kraftfull modell med låg nikotinnivå kan göra vapers hosta vars inandning är indirekt (liten sug).

I det här fallet är det värdet av ditt motstånd som måste ses över. Föredra en mindre luftig, med en hårdare dragning och närmare den traditionella cigaretten. För att göra detta, öka ohm-värdet för den senare. Luftflödet måste också vara något mer stängt för att endast en liten ström av luft ska kunna passera genom.
Uttorkning

Ett annat besvär som kan orsaka vape : för torr mun. Eliquids innehåller två huvudingredienser: propylenglykol och vegetabilisk glycerin. Den senare torkar inte, men propylenglykol i stor andel och i stora mängder kan vara.

Lösningen ? Mycket enkelt: drick mer vatten för att motverka effekterna. Och framför allt, vape mindre propylenglykol, antingen genom att välja en lägre hastighet eller genom att öka nikotin i din eliquid. Du kommer att känna effekterna nästan omedelbart.
Intolerant / allergisk mot PROPYLENGLYKOL (PG)

Ganska sällsynt finns det vapers som inte stöder närvaron av propylenglykol i vape. På forumet är de beskrivna symptomen en torkning av munnen och luftvägarna, ett illamående tillstånd, magont eller eksemliknande utslag. De kan agera synergistiskt med en nikotinöverdos som också orsakar samma effekter.

Om allergi eller intolerans är bevisad (fråga din läkare om råd) finns det lösningar att göra utan propylenglykol :

100% VG vegetabiliska glycerin eliquider innehåller ingen eller extremt liten propylenglykol. De kan förångas på subohm-typmaterial med stora eliquid-ingångar på motståndsnivån eller på ombyggbar droppare.

Vegetol® eliquids är ett utmärkt alternativ till propen. De består av Vegetol® och endast vegetabiliskt glycerin och kan användas på de flesta e-cigarettmodeller.
Alkohol i elikider

Ett annat ämne som kan vara oönskat i E-vätskor : alkohol. Av religiösa eller hälsoskäl bör vissa e-vätskor undvikas av vapers. Alkohol i elikider doseras svagt (från 0,5% till 3% av den totala kompositionen). Det används för att ta fram smaker eller för att säkerställa bevarande av vissa aromer.

På vår webbutik kontrolleras närvaron av alkohol i eliquids systematiskt och registreras på produktbladet på fliken “Egenskaper”. Du kan också kontakta våra rådgivare vid tvivel. De kommer att följa med dig i dina val av eliquids.
Nikotin överdos

Nikotinöverdos är sällsynt i vape, men det kan hända. Tecknen är: huvudvärk, illamående, yrsel, hjärtklappning, sömnlöshet, muntorrhet och buksmärta.

I Frankrike är den maximala nikotindosen tillåten 20mg / ml, vilket är ca 3x mindre än i USA. Den dödliga dosen för en vuxen varierar mellan 500mg och 1G nikotin. Vi är därför långt ifrån att närma oss katastrof, särskilt eftersom nikotin har en halveringstid på 2 timmar varefter den elimineras av kroppen.

Överdoser uppträder vanligtvis när olika nikotinprodukter kombineras: elektronisk cigarett + traditionell cigarett eller nikotinplåster och tuggummi. Fumo-vapers vet något om det och kan regelbundet bli offer för små huvudord.

Lösningen ? Undvik att röka direkt efter vaping eller sänka din nikotinnivå. Föreningar mellan olika rökavvänjningsprodukter bör också vara väldoserade. Det är bäst att informera din läkare om du vill blanda tobakssubstitut med användning av en elektronisk cigarett.

Vad som än händer, om du känner effekterna av en överdos, var säker, det är bara ett övergående tillstånd. Förvara din elektroniska cigarett och eventuellt ditt cigarettpaket. Om du är ” patched “, ta bort det tillfälligt. Drick vatten och du kommer att se symptomen försvinna inom 2 timmar.
Partiell ageusia eller minskad smak

Agueusia är fakulteten, inte hemskt, att våra smaklökar inte längre måste skilja smak. I vape talar vi om partiell agueusia och det är lugnt, det är övergående. Genom dint av alltid vaping samma smaker, smakreceptorer däck och inte längre göra sitt jobb bra.

Vilka lösningar ? Vid partiell ageusia är det nödvändigt att sätta sina smaklökar för att vila. Två skolor tävlar : de som vape från neutral bas (därför smaklös) och de som vape E-vätskor med mynta. För det andra alternativet behöver du inte välja en extra stark mint, föredra en söt mint utan för mycket socker. Och inget fusk ! Jag pratar om dig som letar efter en “lite uppfriskande Malaysisk fruktig e-vätska överboosted i arom” … tillräckligt för att ge en agueusie till din agueusie !

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.