Vad är skillnaden mellan Smart TV för tjänster som Amazon Fire TV, Google Chromecast och Apple TV?

Det är vanligt att många människor är i tvivel om de köper en Smart TV eller andra tjänster som erbjuder liknande funktioner, till exempel Amazon Fire TV Stick, Google Chromecast och Apple TV.

För att hjälpa till i detta beslut, kolla in skillnaderna i var och en när det gäller Smart TV!
Apple TV

Apple TV är en enhet som kan göra en digital-tv till en Smart. Men vad menar du?

vad är smart tv

Med den här utrustningen ansluten till din vanliga TV kan du använda AirPlay, som är en funktion som finns på din iPhone, iPad, iPod och Mac-datorer eller bärbara datorer, för att strömma innehållet du vill ha på din TV-skärm.

Dessutom kan de senaste modellerna installera program och spel på själva enheten för att interagera på TV: n och erbjuda mer autonomi så att det är möjligt att arbeta utan andra enheter till hands.

En av fördelarna med Apple TV jämfört med Chromecast, till exempel, är att det kommer med en fjärrkontroll för dig att hantera vad som visas på TV lättare.

Värdet att ha en Apple TV hemma är från R 399. Jämfört med smarta TV-apparater kan det vara intressant om du inte tänker ändra din TV när som helst snart.Se dock till att din TV har HDMI-ingång för att slå på enheten.

Även om smarta TV-apparater kostar ungefär 1 tusen, beroende på modell, tillverkare och teknik du använder för att ansluta, kan de vara en bättre investering för dem som redan tänker på att byta TV-apparat.

Dessutom är Apple TV bara värt det om du har några Apple-enheter, eftersom den här utrustningen är inkompatibel med enheter som har Android, Windows eller andra system.
Google Chromecast

Google Chromecast ger samma fördelar och fungerar på samma sätt som Apple TV till vanliga Tv-apparater. Men dess differential är priset, om r 200, och det faktum att det fungerar med både iOS-system och Android-system, Windows och andra.

vad är smart tv

Här är det också nödvändigt att din TV har HDMI-ingång för att ansluta utrustningen.

Om du vill använda Dreamfilms för att se på nya filmer laddar du bara ner appen Google Home på din telefon eller surfplatta, ansluter till Wi-Fi och du är klar! Din mobila enhet kommer att fungera som om det vore en fjärrkontroll för att visa vad du vill på TV-skärmen.

Trots att du förbrukar mer batteri på din telefon eller surfplatta när den används kan Chromecast fungera smidigt medan du använder din mobila enhet som du vill, oavsett om det svarar på samtal, textning, bland annat.
Amazon Fire TV Stick

Precis som de ovan beskrivna enheterna kan Amazon Fire TV Stick också göra en digital TV till Smart, förutsatt att din utrustning har HDMI-ingång, för ett värde i intervallet R 2 290.

vad är smart tv

Den stora skillnaden här är dock att denna utrustning inte beror på någon annan enhet att arbeta . Precis som Apple TV har Amazons Fire TV Stick också sin egen fjärrkontroll, men det är inte nödvändigt att ha någon Amazon-märkt mobil eller enhet, bara eld, förstås.
Hur man väljer en Smart TV?

För dem som föredrar allt i en utrustning är idealet att investera även i en Smart TV.

Den viktigaste punkten som kommer att påverka ditt beslut är dock de program och verktyg som finns i varje modell. Detta beror på att varje tillverkare använder ett operativsystem i sina modeller, vilket gör att inte alla appar körs korrekt.

En annan viktig punkt är att komma ihåg att en Smart TV inte kan ersätta en dator, anteckningsbok eller surfplatta.

När allt kommer omkring, så mycket som möjligt att visa olika applikationer, surfa på internet och mycket mer, har dessa tv-apparater inte till exempel textredigerare eller kalkylblad, eftersom fokus ligger på att ge visuell underhållning. Trots detta kan du lyssna på dina Spotify-låtar på dem också.